Udruženje žrtava i svjedoka genocida

Nova reakcija na promociju Ćorićeve knjige: "Ovo nije samo naš vapaj"

Povodom promocije knjige Valentina Ćorića u subotu je stiglo priopćenje Udruženja žrtava i svjedoka genocida u kojem su osudili taj događaj.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2024. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Već godinama upozoravamo da su ratni zločinci u svojim zajednicama glorificirani kao heroji", poručili su u subotu iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida reagirajući na promociju knjige Valentina Ćorića koja se održala u petak u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

"Promocija knjige presuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića u prepunoj dvorani Doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru pokazuje da izjave Lidije Bradare, Sanje Vlaisavljević i Darija Kordića nisu samo vapaj pojedinaca ili grupe strastvenih nacionalista, već organizirani sistem koji je nastao u dvadesetim godinama i opstao unutar tog okvira", istaknuli su.

Ističu kako pozivi međunarodnim i domaćim organizacijama i pojedincima "nemaju za cilj spašavanje nas, već naš apel da takve grupe i pojedinci postaju opasnost za demokraciju u cijeloj EU".

"Već godinama upozoravamo da su ratni zločinci u svojim zajednicama glorificirani kao heroji - Šljivančanin podučava studente po Srbiji, na što se cijela Hrvatska zgražava, Valentin Ćorić promovira knjige po Hrvatskoj i dijelu BiH pod kontrolom Hrvatske, na što se Hrvatska ne zgražava, već odobrava. Fikret Abdić obučava unuke kako da nastave njegovim stopama. Za sve njih je zajednički nazivnik: presuđeni ratni zločinac", naglasili su te ponovno pozvali međunarodne i domaće dužnosnike da "u potpunosti obustave kontakte sa svim osobama koje veličaju ili na bilo koji način podržavaju presuđene ratne zločince".

"Ovo nije samo naš vapaj, ovo je zakonska obveza svakoga tko živi i radi u Bosni i Hercegovini", zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close