Optimistično nakon potpisa

Nikšić: Građani će osjetiti drugačiju atmosferu i suradnju

Nikšić je poručio da su oni svoje razlike ostavili po strani i fokusirali se na ono oko čega se mogu dogovoriti.
Vijesti / Flash | 15. 12. 2022. u 18:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšič izjavio je danas u Sarajevu da će nova vlast dati sve od sebe da stvori pretpostavke koje će građanima vratiti nadu, kako ne bi odlazili iz zemlje.

Nakon što je s Draganom Čovićem (HDZBiH) i Miloradom Dodikom (SNSD) potpisao "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022. - 2026.", Nikšić je poručio da su oni svoje razlike ostavili po strani i fokusirali se na ono oko čega se mogu dogovoriti.

''Dok se fokusiramo na razlike i dižemo barikade između nas ljudi odlaze iz svih dijelova BiH i naše opredjeljenje je da surađujemo i da se dogovaramo'', naglasio je Nikšić.

Dodao je da dokument koji su danas potpisali sadrži ciljeve poput europskih integracija, uspostave vladavine prava i pravne države te socio-ekonomskih mjera - sve stvari koje trebaju bh. građanima.

Nikšić je izrazio uvjerenje da će građani nakon formiranja Viijeća ministara BiH osjetiti drugačiju atmosferu i saradnju među partnerima.

Kopirati
Drag cursor here to close