Formiranje vlasti

'Osmorka', HDZ i SNSD potpisali koalicijski sporazum o formiranju vlasti na državnoj razini

Potpisali su danas u Sarajevu dokument "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022 - 2026. godina".
Vijesti / Flash | 15. 12. 2022. u 17:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Potpisan sporazum  o formiranju vlasti na državnoj razini

Lideri Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH), Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kao i njihovih koalicionih partnera, potpisali su danas u Sarajevu dokument "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022 - 2026. godina".

Potpisivanju ovog koalicijskog sporazuma o formiranju vlasti na državnoj razini prethodio je sastanak lidera navedenih političkih subjekata na kojem je finaliziran dogovor.

Uime koalicija stranaka HDZ-a BiH, potpisnik dokumenta je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, uime koalicije stranaka koje sa SDP-om čine "Osmorku", potpis je stavio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, a uime SNSD-a predsjednik te stranke Milorad Dodik.

Kad je riječ o formiranju izvršne vlasti na državnoj razini nakon izbora održanih u BiH 2. listopada ove godine, u međuvremenu je obznanjeno da je Borjana Krišto (HDZBiH) kandidirana za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close