Korona u Mostaru

Neizvjesnost u Mostaru: Ljudi pozvani na samoizolaciju, urađeno još mnoštvo testova

''Osoba ima respiratorne tegobe, a tijekom dana smo ustanovili kako je izvan životne opasnosti'', rekao je Pavlović.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2020. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne smijemo širiti paniku, to je osnovno, a najvažnija je samoizolacija kojom možemo spasiti sebe i ostale oko nas'', rekao je za RTV HRHB glasnogovornik Kriznog stožera Vlade HNŽ Pero Pavlović.

Dodao je kako je osoba zaražena koronavirusom u Mostaru izvan životne opasnosti.

''Osoba ima respiratorne tegobe, a tijekom dana smo ustanovili kako je izvan životne opasnosti'', rekao je Pavlović.

Istaknuo je i kako su se liječnici SKB Mostar već prije mjesec dana spremili za ovakvu situaciju.

''Ispoštivan je dogovoreni protokol, liječnici i struka su znali da nećemo moći izbjeći zarazu, i takva situacija je došla danas'', poručio je Pavlović.

Napomenuo je i kako su pokušali doznati je li muškarac bio u Italiji.

''Ono što možemo jeste vjerovati njemu - on tvrdi da nije bio u Italiji. Je li imao kontakte s nekim iz Italije, to još ne znamo'', kazao je Pavlović.

Dodao je kako su izvršene i ozbiljne mjere kada su u pitanju kontakti sa zaraženim.

''Komunicirali smo sa svim osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim muškarcem, urađeno je mnoštvo testova koji su poslani u Sarajevo, pa ćemo detaljne informacije imati sutra ujutro. Uz to, definirali smo gdje se sve kretao zaraženi kada je u pitanju bolnica, a tretirani su svi liječnici koji su imali kontakt s njim, kao i prostorije te aprati kojima je rađena dijagnostika'', poručio je glasnogovonik Kriznog stožera.

Pozvao je još jednom da ''vjerujemo ljudima od struke koji su napravili najviše što se može'' te istaknuo važnost samoizolacije.

Građani HNŽ-a sve prijave o nepoštivanju naredbi vezanih za koronavirus trebaju prijaviti na telefonski broj operativnog centra Civilne zaštite 036/327-387 ili 063/000-121 ili 121.

Vlada HNŽ-a na današnjoj sjednici donijela je Odluku o proglašenju nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa te na temelju Odluke sve ovlasti vezano za postupanje institucija HNŽ-a sada idu preko Županijskog centra civilne zaštite HNŽ-a, potvrđeno je iz Ureda za Odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close