Istražuju se navodi

Pavlović: Zaražena osoba u Mostaru tvrdi da nije boravila izvan BiH

"Mi ne možemo nekoga uvjeravati je li bio u Italiji, Njemačkoj, Austriji, ako on kaže da nije'', kaže Pero Pavlović.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2020. u 17:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Pero Pavlović izjavio je u utorak novinarima, nakon što je u Mostaru potvrđen prvi slučaj zaraze koronaviruisom, kako zaraženi pacijent tvrdi da nije doputovao u Mostar iz neke od zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom.

 "Mi ne možemo nekoga uvjeravati je li bio u Italiji, Njemačkoj, Austriji, ako on kaže da nije. Tek se u naknadnom postupku može utvrditi je li netko krivo informirao javnost, obmanuo svoje liječnike ili rekao neistinu medicinskom osoblju. U ovom trenutku mi možemo jedino i isključivo vjerovati onome što su kazali pacijenti", rekao je Pavlović.

 Ponovio je kako su u ponedjeljak na Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta, otac i sin, sa šireg područja Grada Mostara, po njihovim navodima, bez pozitivne epidemiološke anamneze, ali s respiratornim teškoćama i upalom pluća.

 "Oni su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti SKB-a Mostar. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na covid-19, te je za oca utvrđen pozitivan nalaz, a za sina negativan", kazao je Pavlović u ime Stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a. 

 Napomenuo je kako su uzorci poslani u laboratorij UKC-a Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za covid-19, te kako se čega potvrda navedenih nalaza.

Kopirati
Drag cursor here to close