Sjednica PS BiH

Nedostatak entitetske većine za Zakon o PDV-u

Radi nedostatka entitetske većine, na usuglašavanje Kolegijumu Doma upućen je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.
Vijesti / Flash | 04. 10. 2023. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 10. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na usuglašavanje Kolegijumu Doma, radi nedostatka entitetske većine, upućen je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, čiji je predlagač Zastupničkog dom PSBiH.

Na usuglašavanje Kolegijumu Doma, radi nedostatka entitetske većine, upućen je, u drugom čitanju, i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.

Radi nedostatka entitetske većine, na usuglašavanje Kolegijumu Doma upućen je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.

Izvještaj o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti

Nije usvojena delegatska inicijativa Kemala Ademovića kojom se od Vijeća ministara BiH, a posebno od Ministarstva sigurnosti BiH, traži hitno pokretanje procedure za proširenje kapaciteta Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova za minimalno 100 polaznika u roku od tri mjeseca od dana usvajanja inicijative.

Usvojen je Izvještaj o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti za 2022. godinu, čiji je podnositelj Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost.

Na usuglašavanje Kolegijumu Doma, radi nedostatka entitetske većine, upućen je Prijedlog odluke o osnivanju Ad hoc komisije PSBiH za provođenje postupka imenovanja Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

Dom naroda dao je suglasnost za ratifikaciju:

Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije;

Ugovora o financiranju zaključenog između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Europske investicijske banke (Projekat medicinskog kompleksa Banja Luka), Europski fond za održivi razvoj - EFSD + Namjenski investicioni okvir 1 (FI N0 91.071 - SERAPIS 2019-0319);

Sporazuma o investicionom grantu za Podršku vodosnadbijevanja i sanitacije u Bosni i Hercegovini u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) II između Bosne i Hercegovine i Europske investicione banke;

Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini;

Sporazuma o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na Zapadnom Balkanu, priopćeno je iz ove institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close