Uložena žalba

Neće iza rešetaka osumnjičeni za bacanje bombe na kuću Irfana Čengića

Sud je odluku o neodređivanju pritvora donio jer Tužiteljstvo KS nije priložilo nijedan dokaz da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2024. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Tužiteljstvo KS

Općinski sud u Sarajevu odbacio je prijedlog Tužiteljstva Kantona Sarajevo za jednomjesečnim pritvorom za Mirzu Hasanbegovića i Benjamina Aganovića koji su osumnjičeni da su bacili bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, piše Raport.

Sud je ovo odlučio jer Tužiteljstvo KS nije priložilo nijedan dokaz da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete.

Nema dokaza

Tužitelj je na jučerašnjem ročištu tvrdio da Tužiteljstvo raspolaže određenom dokumentacijom koja terete osumnjičene za spomenuto kazneno djelo, ali je odvjetnik prvooptuženog Aganovića, Darko Stojanović, uzvratio da "Tužiteljstvo KS ne može dokazati nijedan navod".

I odvjetnik drugooptuženog Hasanbegovića, Muhidin Kapo, ocijenio je prijedlog Tužiteljstva neozbiljnim.

Uložena žalba

Nakon što je odbijen prijedlog za određivanje pritvora za portal "Avaza" je potvrđeno da će biti uložena žalba na tu odluku. 

''Postupajući tužitelj se prilikom predlaganje pritvora kretao u okviru dokaza koje je dostavio MUP KS s kojim je u tom trenutku raspolagao. Na ovu odluku bit će uložena žalba. Inače, nastavlja se poduzimanje radnji kako bi se utvrdile sve okolnosti izvršenja krivičnog djela'', kazala je za Avazu glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjetimo, nedavno je na kuću načelnika sarajevske Općine Stari Grad Irfana Čengića bačena eksplozivna naprava, a nedugo prije toga bačena je bomba i na kuću vijećnika Vedada Deljkovića.

U oba slučaja nije bilo ozlijeđenih osoba.

Prethodno je priopćeno da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, i u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, identificirali i uhitili Benjamina Aganovića i Mirzu Hasanbegovića jer se sumnjiče da su bacili bombu na kuću Irfana Čengića.

Kopirati
Drag cursor here to close