KS

Osumnjičeni za bacanje bombe na kuću Irfana Čengića predani Tužiteljstvu

Muškarci se terete da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 04. 2024. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benjamin Aganović i Mirza Hasanbegović danas su predani u nadležnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Kako je od ranije poznato oni se sumnjiče da su bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, piše N1.

Kako je jučer navedeno iz MUP-a Kantona Sarajevo oni se terete da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

''Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, i u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identificirali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela'', aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini obiteljske kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića'', naveli su jučer iz MUP-a KS.

Potom su dodali da se muškarci lišeni slobode dovode u vezu i s izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.03.2024. godine.

''Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentiranju ovih kaznenih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja''.

Kopirati
Drag cursor here to close