Trebinje

Uhićen zbog prijetnji narodnom zastupniku i njegovoj majci

"N.B. je došao ispred obiteljske kuće N.V. iz Trebinja i uputilo niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo osobe čiji su inicijali N.V"
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2024. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Trebinju uhitila je u subotu 10. veljače Nebojšu Buhu, pod sumnjom da je dan ranije, došao pred obiteljsku kuću narodnog zastupnika i lidera Pokreta za pravdu i red, Nebojše Vukanovića, i tom prilikom lupao, vikao i prijetio, čime je ugrozio sigurnost Vukanovića i njegove majke, a koja je tada u kući bila sama.

Navodeći inicijale osumjičenog, iz Ministarstva unutarnjih poslova RS i Policijske uprave u Trebinju, potvrđeno je da je on uhićen zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti.

"N.B. je došao ispred obiteljske kuće N.V. iz Trebinja i uputilo niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo lica čiji su inicijali N.V", piše u priopćenju policije.

Dalje se navodi da su policijski službenici po nalogu Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, izvršili pretres stana i putničkog automobila koje koristi osumnjičeni.

"Sve mjere i radnje s ciljem dokumentiranja kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti policijski službenici poduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju", zaključuje se u priopćenju.

Da se radi o Nebojši Buhi, odmah je obznanio narodni zastupnik Nebojša Vukanović, koji je putem svog bloga, napisao kako je Buha 9. veljače oko 13 sati, bez ikakvog povoda i razloga, došao pred kuću u kojoj stanuje, tražeći njega, a da je tada u kući bila samo njegova majka, jer je on bio na putu.

"Pokušao je na silu da uđe, a onda uznemiravao moju majku, pitao gdje sam te prijetio da će me ubiti i sa mnom se razračunati, jer spominjem njegovu suprugu (Ana Bokonjić Buha) koja je glasnogovornik direktora 'Elektroprivrede' Luke Petrovića", napisao je Vukanović.

Uz tvrdnje, Vukanović je objavio i video snimak nadzorne kamere na kome se vidi muškarac koji kuca na prozor i na vrata kuće. Istaknuo je kako se njegova majka jako uznemirila i da je nakon prijave slučaja, dala izjavu policijskim inspektorima.

"Nebojšu Buhu, koji je zaposlen u Elektro-Hercegovini, poznajem od ranije, nekad mi je bio komšija, kao mlađi smo se družili, igrali košarke na policiji, i ne znam šta je njegov motiv i šta ga je navelo da dolazi kući, pokušava nasilno otvoriti vrata i ući u donji sprat kuće, prijeti, uznemirava majku i ovako se ponaša. Njega nisam spominjao nikada, niti njegovu ženu u skorije vrijeme, osim što sam nedavno rekao da je komšinica dirketorice Muzeja Hercegovine i Gradske biblioteke, kada sam snimao stan Ivane Grujić", napisao je Vukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close