Boris Brezo

Nakon neprikazivanja emisije o Čoviću, novinar dao otkaz i prešao na drugu televiziju

Brezo je u epicentar javnosti dospio nakon što je magazin Nacional objavio kako je N1 odbila emitirati njegovu dokumentarnu emisiju o Draganu Čoviću.
Vijesti / Flash | 04. 01. 2024. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donedavni novinar N1 televizije Boris Brezo u otkaznom je roku na N1, a sljedeća Brezina profesionalna adresa trebala bi biti banjalučka Una TV, televizija koju je Milorad Dodik svojevremeno obećao kao svoj regionalni poduhvat i za koju se hvalio da je nastala sa ruskim prijateljima i donatorima.

Kako Oslobođenje saznaje, Brezo je dobio ponudu koja se ne odbija: izvori s Una TV kažu da novi zaposlenici dobijaju novinarske plaće i do pet tisuća maraka.

 

Brezo je u epicentar ovdašnje javnosti nedavno dospio nakon što je hrvatski magazin Nacional objavio kako je N1 odbila emitirati njegovu dokumentarnu emisiju o (ne)djelima predsjednika HDZBiH Dragana Čovića, što je iskorišteno za žestoku kampanju protiv ove televizije, no izvori Oslobođenja navode da je Brezo već duže vrijeme u pregovorima o prelasku na Dodikov medijski servis.

Una TV je televizija oko koje se od samog početka pletu ozbiljne političke drame, čak je u jednom trenutku bio problem svih problema to što njezin nastanak nije naišao na prijateljsku podršku srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Po nekim beogradskim analitičarima čak je i Vučiću bila sporna rusko-dodikovska TV sapunica. No, projekt je startao i u prvom valu pokupio solidnu novinarsku i uredničku ekipu, a ponovo se počeo rasplamsavati u vrijeme kada se politički obruč oko predsjednika SNSD-a počeo stezati. I to se ne odnosi samo na njegovo dvostruko bivstvovanje na američkoj crnoj listi, već i na sve opetovaniju svijest kako domaću tako i međunarodnu o tome da je Dodik na sve spreman, uključujući i novi rat na Balkanu, piše Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close