Pojedinci

Nakon Keljmendijevog 'pjevanja': FUP-ovci padaju na Sky-u

Kako se raspakuje Sky, tako se otkriva sve više pripadnika policije koji su im pomagali i štitili ih u nezakonitim radnjama.
Vijesti / Flash | 09. 11. 2022. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako uhićeni članovi kriminalne bande povezane s aplikacijom Sky surađuju s Tužiteljstvom BiH, tako na vidjelo izlaze njihove brojne relacije s pojedinim policijskim pripadnicima širom države, piše Avaz.

Kako navodi ovaj medij u Sky-u su uhvaćeni i pojedini pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Sve otkrio

Riječ je o visokopozicioniranim pripadnicima ove policijske agencije koji se spominju u Sky aplikaciji uhićenog Elvisa Keljmendija, koji je, nakon što je propjevao u Tužiteljstvu, u kućnom pritvoru. Ali na desetine je poruka u kojima se spominju pojedinci iz FUP-a, a otkriveni su u kriptovanim porukama.

Ime službenika FUP-a spominje se, također, i u komunikacijama Keljmendija s uhapšenim Denisom Stojnićem.

Sve ove poruke sada imaju državni tužitelji. A dodatno je sve priznao Keljmendi. Ranije je otkriveno da su pojedine osobe koje Tužiteljstvo sumnjiči za organizirani kriminal i promet narkotika imale pomoć u MUP-u KS, MUP-u RS, SIPA-i, ali i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kako se raspakuje Sky, tako se otkriva sve više pripadnika policije koji su im pomagali i štitili ih u nezakonitim radnjama. Do sada ih je uhićeno 14. Od Granične policije do Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Uskoro će spisak biti proširen.

Nazovi novinara

Stojnićevo ime spominje se i u komunikacijama s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom. Zabilježeno je više poruka između Keljmendija i Osmice u kojima se spominje Stojnić.

Zanimljivo je, saznaje ''Avaz'', da se u komunikaciji članova ove kriminalne bande na Sky i Anomu spominje i ime jednog novinara koji im je ''pomogao''.

Kopirati
Drag cursor here to close