Uhićeni

Na graničnim prijelazima otkriveno deset osoba koje su potraživali Interpol, sudovi i policija

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 11. veljače 2024., lišili su slobode K.Č. (1997.), nakon što je utvrđeno da ovog državljanina Republike Hrvatske potražuje Općinski sud u Zenici radi izdržavanja kazne zatvora.
Vijesti / Flash | 16. 02. 2024. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 16. veljače 2024. godine, lišili su slobode D.M. (1981.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Izbjegavanje davanja izdržavanja. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima Policijske stanice Potkozarje.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su na prijelazu Gradiška, na izlasku iz BiH, lišili slobode S.Ć. (1992.) jer je Policijska uprava Tuzla raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Laka tjelesna ozljeda. Državljanin BiH i Luksemburga je predat službenicima Policijske uprave Tuzla.

Davanje lažnog iskaza, izdržavanje zatvorske kazne, laka tjelesna ozljeda

Također, 16. veljače 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradina lišili slobode B.D. (1991.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Davanja lažnog iskaza. Predan je službenicima Policijske stanice Sanski Most.

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 11. veljače 2024., lišili su slobode K.Č. (1997.), nakon što je utvrđeno da ovog državljanina Republike Hrvatske potražuje Općinski sud u Zenici radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Prethodno, 9. veljače 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode T.H. (2001.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela Laka tjelesna ozljeda. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 13. veljače 2024., lišili su slobode A.DŽ. (2000.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Frankfurta. Predan je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhićen državljanin Rusije zbog povezivanja s terorizmom

Prethodno, 10. veljače 2024., pripadnici ove jedinice su na letu iz Istanbula lišili slobode I.B. (1987.). Utvrđeno je da je Interpol  Moskva za ovim državljaninom Ruske Federacije raspisao potjernicu zbog zločina povezanih s terorizmom. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su 12. veljače 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili slobode N.P. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Srebreniku zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje. Bh. državljanin je predan službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 11. veljlače 2024., lišili su slobode J.I. (1986.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predan službenicima Policijske uprave Zvornik.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 9. veljače 2024., predali su J.S. (1978.) službenicima Policijske stanice Rudo, nakon što je ustanovljeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Uvac, priopćila je Granična policija BiH.                                                                                                         

Kopirati
Drag cursor here to close