UNDP

Granična policija BiH dobila opremu vrijednu više od 375 tisuća KM

Ravnatelj Kuprešaković je na sastanku zahvalio UNDP-u na izuzetno vrijednoj donaciji za pripadnike Granične policije BiH, kao i na dugogodišnjoj podršci kroz razne projekte i edukacije.
Vijesti / Flash | 20. 07. 2023. u 15:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije BiH Mirko Kuprešaković održao je u četvrtak sastanak s predstavnicima UNDP-a, šefom sektora za pravdu i sigurnost Edinom Serezlićem i rukovoditeljem projekta za malo i lako naoružanje Senadom Zlatarom, te je ujedno izvršena i primopredaja donirane opreme Graničnoj policiji BiH.

Naime, u sklopu projekta HALT (Projekt sprječavanja nezakonite trgovine i prometa oružjem u BiH), predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini uručili su Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine opremu za otkrivanje nezakonitog malog oružja i lakog naoružanja, kao i drugu opremu potrebnu za svakodnevni rad Granične policije BiH u vrijednosti od gotovo 138 000 KM. Također, Graničnoj policiji BiH je donirana oprema i u sklopu projekta CIAT, u vrijednosti većoj od 238 000 KM.

Ravnatelj Kuprešaković je na sastanku zahvalio UNDP-u na izuzetno vrijednoj donaciji za pripadnike Granične policije BiH, kao i na dugogodišnjoj podršci kroz razne projekte i edukacije. Policijski službenici Granične policije BiH, za još uspješniji rad na terenu, uključujući i učinkovitiju borbu protiv nezakonite trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem, sada imaju dodatnu opremu na raspolaganju: uređaje za mjerenje gustoće materijala, metalna kolica za pregled robe, digitalne fotoaparate, komplete za pakovanje dokaza, setove brojeva za označavanje dokaza, setove univerzalnih alata i slično.

Uručivanje opreme od UNDP-a predstavlja nastavak podrške Graničnoj policiji BiH u smislu daljnjeg jačanja njenih kapaciteta, odnosno poboljšanja uvjeta rada s ciljem učinkovitije borbe protiv nezakonite trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem.

Ovo je ujedno i završna aktivnost u sklopu projekta HALT, koji se provodio od veljače 2020. godine kao zajednički projekt Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP) i UN Ureda za drogu i kriminal (UNODC) s namjerom daljnjeg unaprjeđivanja sigurnosti unutar i izvan granica Zapadnog Balkana, a kroz ciljano djelovanje usmjereno ka unaprjeđenju kapaciteta Bosne i Hercegovine u borbi protiv nezakonite trgovine SALW-om.

Projekt HALT su financirali Savezna Republika Njemačka, Kraljevina Švedska, Ujedinjeno  Kraljevstvo, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska i Kraljevina Norveška putem Multilateralnog fonda za Zapadni Balkan, uz podršku Europske unije, a u sklopu inicijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu.  Projektne aktivnosti su se provodile i u suradnji s Graničnom policijom BiH kao jednim od korisnika ovog projekta, dok su u određeni broj aktivnosti u sklopu projekta bile uključene i druge institucije u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close