Najviše krivotvorenih testova kod Turaka

Na granici otkriveni krivotvoreni testovi

Na prijelazu Rača otkriveni krivotvoreni PCR testovi
Vijesti / Flash | 08. 04. 2021. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 7. travnja 2021. godine, u dva odvojena slučaja, otkrili su pet krivotvorenih PCR testova na virus Sars-CoV-2 prilikom graničnih provjera pet stranih državljana.

Radi se o državljaninu Narodne Republike Kine i četiri državljana Sjeverne Makedonije koji su kontrolirani na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krivotvorenje isprave“, o događajima je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem su nalogu predmeti ustupljeni službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se u priopćenju GP BiH:

U proteklom periodu, od rujna 2020. do 31. ožujka 2021. godine, policijski službenici Granične policije BiH su tijekom obavljanja graničnih provjera na državnoj granici BiH otkrili više od 80 nalaza PCR testa na virus SARS -CoV-2 za koje su iskazane sumnje u vjerodostojnost istih. Najviše krivotvorenih testova bilo je od državljana Republike Turske, NR Kine, Sjeverne Makedonije, Savezne Republike Njemačke, Republike Slovenije i dr.

Kopirati
Drag cursor here to close