Prijetnje na ulaznim vratima

MUP KS iznio detalje incidenta u Sarajevu

"Radeći na rasvjetljavanju spomenutog događaja, policijski službenici su identificirali osobu koja je osumnjičena za izvršenje krivičnog djela", priopćeno je iz MUP-a KS.
Vijesti / Flash | 15. 12. 2021. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je detalje  incidenta u  Sarajevu u kojem je jednoj obitelji na vratima iscrtan uvredljiv sadržaj nakon što su postavili božićni vijenac ispred stana.

Kako su naveli, u utorak je u 7:45 sati obaviještena Prva PU da je u noći s 13. na 14. prosinac u vremenskom periodu od 23:00 do 7:45 sati u stambenoj zgradi, u ulici Isevića sokak, općina Stari Grad Sarajevo, od strane nepoznate osobe, na vratima stana vlasništvo D.L. iz Sarajeva ispisano više poruka prijetećeg sadržaja.

O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a očevid su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

"Pregledom mjesta događaja, kao i dijela navedene ulice uočeno je više ispisanih raznih poruka sličnog prijetećeg sadržaja. Radeći na rasvjetljavanju spomenutog događaja, policijski službenici su identificirali osobu koja je osumnjičena za izvršenje krivičnog djela, a radi se o E.B., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, u čijem su stanu na više mjesta također uočene ispisane razne poruke i crteži. Po nalogu postupajućeg tužitelja isti je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo Izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i u pratnji medicinskih radnika, kao i socijalnog radnika smješten je na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu 'Jagomir' u Sarajevu", istaknuli su iz MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close