Multietničke vrijednosti

Naša stranka: Gradonačelnica Karić duguje ispriku svim građanima Sarajeva, posebno katolicima

Vijesti / Politika | 14. 12. 2021. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U Sarajevu su danas na vratima obitelji katoličke vjeroispovijesti napisane prijetnje smrću koje su motivirane vjerskom mržnjom. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pokušala je tu prijetnju prikazati kao reakciju na skore istupe predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Zbog toga su reagirali iz Kluba Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva:

"Najoštrije osuđujemo pokušaj Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva, da uzroke prijetnje koju je danas u Sarajevu doživjela jedna katolička porodica pripisuje istupima Zorana Milanovića. Ni na koji način Milanovićev neupitni šovinizam ne smije biti opravdanje gradonačelnici za pravdanje prijetnji koju su doživjeli nasi sugrađani, ali i svi katolici Sarajeva pa i sve Sarajlije. To što se dogodilo u potpunoj je suprotnosti s multietničkim vrijednostima na kojima se Sarajevo temelji.

Gradonačelnica Karić treba znati da ovakvim izjavama vrlo lako može u nekoj usijanoj glavi opravdati nasilje prema sugrađanima.

Upravo je Naša stranka još u ožujku ove godine tražila da se Milanović proglasi personom non grata zbog uvredljivih izjava o građanima Bosne i Hercegovine ali nikada njegove stavove ne bismo koristili kao opravdanje za prijetnje upućene sugrađanima ili bilo kome drugom.

Zbog svega navedenog od gradonačelnice Karić tražimo hitnu ispriku svim građanima Sarajeva, posebno onima katoličke vjeroispovijesti.“
Kopirati
Drag cursor here to close