Odgovor na prijetnje

Poznato tko je pisao; Džaferović osudio poruke u Sarajevu

Glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić rekao je kako je poruke napisao duševni bolesnik, kao i da će ova osoba uskoro biti smještena u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.
Vijesti / Politika | 15. 12. 2021. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je iscrtavanje uvredljivih i prijetećih grafita ispod božićnog vijenca na vratima katoličke obitelji u Sarajevu.

"Najoštrije osuđujem iscrtavanje uvredljivih i prijetećih grafita ispod božićnog vijenca na vratima jedne katoličke obitelji u Sarajevu. Iako su nadležni policijski organi objavili da je grafite napisala osoba koja je duševni bolesnik, od najveće je važnosti da se ove gnusne poruke osude, jer zna se da one ne održavaju duh Sarajeva", kazao je Džaferović te dodao:

"Slavljenje Božića i katolička tradicija, sa božićnim vijencima, sastavni je dio multietničkog duha Sarajeva i multikulturalne bosanskohercegovačke tradicije, kao vrijednosti koja će biti jača od bilo kakvog govora mržnje i netrpeljivosti. Sarajevo je uvijek bilo otvoren i multietnički grad, čak i u najtežim trenucima svoje historije, i nikada neće biti dopustivo da netko bude predmetom govora mržnje zbog svoje vjerske pripadnosti", rekao je Džaferović.

Na ime, na vratima stana katoličke obitelji u Sarajevu je osvanulo nekoliko prijetećih i uvredljivih poruka jer su na vratima okačili ukrase pred nadolazeće blagdane, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na vratima je istaknut božićni vijenac, a ispod je crnim markerom dopisano: "Hoćete li da vas kalašnjikovim išaram, imam ga?". U blizini je napisano i: "Tu sam katolici, da vas prekrstim" i "Hoće li neko sa mnom ta-ta?" uz ilustracije puške i potpis Emir.

Glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić rekao je kako je poruke napisao duševni bolesnik, kao i da će ova osoba uskoro biti smještena u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, nije pak osudila poruke nego je rekla da su one rezultat izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close