Pravljenje 'skalamerije'

Mostarski (ne)majstorluk na djelu

''Majstori'' su skinuli poklopac šahta s pločnika i premjestili ga na prometnicu a onda su sve 'propisno' označili.
Vijesti / Flash | 30. 05. 2022. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u ponedjeljak popodne automobil upao u šaht na novoj prometnici u Mostaru, na djelo je stupio mostarski majstorluk i snalažljivost. Možda bolje rečeno (ne)majstorluk ili parola ''snađi se''. Što ne bi bilo čudno da nije u pitanju tek nova prometnica u koju je uloženo više od pola milijuna KM.

No, što se dogodilo? 

''Majstori'' su skinuli poklopac šahta s pločnika i premjestili ga na prometnicu a onda su sve 'propisno' označili. Propisno znači da su šaht na trotoaru (koji je ostao bez poklopca) prekrili paletom, a na paletu je stavljen i komad željeza, a onda 'lijepo' policijskom trakom 'skalamerija' je zavezana za semafor. Tj. stub semafora. Valjda ste shvatili? Ako pak niste, onda će vam fotografija reći sve.

Mi skoro da smo ostali bez teksta. Ali bez činjenica je teško ostati. Jer tu su, na papiru.

Dakle, prometnica na kojoj se ''otvorio'' šaht, izgarđena je u projektu vrijednom 520.000 KM u kojem su izgrađene ''2+2 prometne trake s kompletnom infrastrukturom''. Radovi su počeli u prosincu 2020. godine. Potom se čekalo da se ''riješi'' Ćirina zgrada, a onda i novac i tender za ''turbo-rotor''.

Foto: Bljesak.info / Mostarska posla na djelu

Kad se sve sabere i oduzme, zaključak je uvijek isti - građani snalazite sami, kako ste se i do sada snalazili u vremenima bez izbora, GV, proračuna i bez mogućnosti da se grad razvija.

Sve je isto, samo njega nema. A ni šahta...

Kopirati
Drag cursor here to close