Tko se to igrao?

Nelogičnosti mostarskih prometnih znakova

Iz auto škola se žale, kako njihovi kandidati često 'padaju' na vožnji upravo na tim mjestima. Zbunjeni su i ne znaju zašto tu stoji znak STOP.
Vijesti / Flash | 19. 05. 2022. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Redakciji portala Bljesak.info javili su se čitatelji, inače djelatnici mostarskih auto škola - koji se žale na postavljene prometne znakove u jednom naselju u Mostaru.

Naime, po slikama koje su poslali posebno stavljaju akcenat na fotografije napravljene u Centru 3 i znak STOP.

Iako se vidi da s desne, ali i lijeve strane ne postoji skretanje - obzirom da se s jedne strane nalazi parking a s druge ograđeno gradilište - ipak stavljen je znak STOP, a iznad njega znak za pješački prijelaz. Također, pješački prijelaz nigdje nije iscrtan (još uvijek).

Iz auto škola se žale, kako njihovi kandidati često 'padaju' na vožnji upravo na tim mjestima. Zbunjeni su i ne znaju zašto tu stoji znak STOP. 

Slična je situacija i u Centru 2 kod prodajnog centra Bingo.

Jedan od postavljenih znakova koji je, kako tvrde čitatelji - sporan, je i znak s prvenstvom prolaza. Osim što znak pokazuje koji je put s prvenstvom prolaza, na tom mjestu uopće ne postoji mogućnost kretanja pravo (kako je nacrtano) - jer biste u tom slučaju išli ravno na parking, odnosno prolaz za pješake stambene zgrade.

Ako su zbunjeni djelatnici auto škola, koji valjda najbolje poznaju prometne znakove i signalizaciju - što bi onda trebali na sve reći građani? Gdje skrenuti, kome stati, gdje će vas odvesti prometni znak ako ga pratite? Možda na parking, a možda u slijepu ulicu ili?

Odgonetnite sami.

Napomena

Sporni prometni znakovi su danas (19. svibnja 2022.) tijekom dana uklonjeni, rekao nam je čitatelj koji je i ukazao na ovaj problem. Dodaje kako ne zna jesu li znakovi uklonjeni prije pisanja teksta ili nakon.

Kopirati
Drag cursor here to close