Kad se male ruke slože

Mostarski mališani prikupljaju pomoć za djecu Palestine

Male ruke polaznika vrtića Zemzem vrijedno prave suvenire koje će ponuditi na bazaru. Mogu se tu naći korpice, narukvice, čestitke kao i kutije u koje ća mališani upakiratu slatkiše za prodaju.
Vijesti / Flash | 05. 12. 2023. u 08:00 BHRT
Mališani mostarskog vrtića pripremaju rukotvorine za Zimski bazar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U moru mnogobrojnih akcija, koje bh. građani u proteklo vrijeme provode za narod Palestine, posebno se ističe jedna, u kojoj su glavni akteri oni najmlađi. Riječ je o mališanima mostarskog vrtića "Zemzem", koji ovih dana pripremaju rukotvorine koje će ponuditi na "Zimskom bazaru", a prikupljena sredstva bit će donirana za djecu Palestine.

Male ruke polaznika vrtića Zemzem vrijedno prave suvenire koje će ponuditi na bazaru. Mogu se tu naći korpice, narukvice, čestitke kao i kutije u koje ća mališani upakiratu slatkiše za prodaju. Sve se radi iskreno i od srca kako samo djeca znaju a cilj im je samo jedan - pomoći djeci Palestine.

Svi dječiji radovi koje su izradili zajedno sa svojim odgajateljima bit će izloženi na bazaru. Svoj doprinos mogu dati i roditelji donošenjem kolačića u vrtić koji će isto biti na prodaju, poručuju iz ove ustanove. Najvažnije od svega je kod djece potaknuti humanost i empatiju, kažu odgajatelji.

"U srijedu, četvrtak i petak mi ćemo prodavati naše čestitke na Zimskom bazaru", kaže Uma Boloban.

"Mi se uvijek kroz svoj rad pokušavamo aktivirati i humanost pokazati, i kad je bio u Turskoj potres dali smo svoj doprinos kroz paketiće i aktivnosti, pokušavamo kroz svoj redovan rad razviti kod djece empatiju i čim smo čuli za ovo, odlučili smo se uključit i dat svoj doprinos", ističe pedagogica Almira Smajkić.

Prodajni bazar počet će u srijedu i tijekom nekoliko dana održavanja svoje rukotvorine mališani će ponuditi na nekoliko lokacija, odnosno u nekoliko različitih organizacionih jedinica Vrtića Zemzem širom Mostara i okoline.

Kopirati
Drag cursor here to close