Prosvjedovat se može na dvije lokacije

Mostar: Policija zdravstvenim djelatnicima brani prosvjedni skup, ali ne i šetnju

Šetnja se nikome ne može zabraniti, no prosvjedni skupovi u Gradu Mostaru mogu se održati samo na dvije lokacije.
Vijesti / Flash | 17. 07. 2023. u 16:11 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjedni skup zdravstvenih radnika u Mostaru nema odobrenje od mostarske policije, dok prosvjedna šetnja ima i nju će osiguravati.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ), na svojim stranicama je objavilo kako je Nezavisni sindikat zaposlenika SKB Mostar uputio obavještenje MUP-u HNŽ i Vladi HNŽ o organiziranju prosvjedne šetnje i prosvjednog skupa od Španjolskog trga do zgrade Vlade HNŽ.

Šetnja se ne može zabraniti

Radnici su najavili kako će se okupiti 18. srpnja 2023.godine u 09 sati 30 minuta ispred zgrade Gimnazije na Španjolskom trgu.

''Na osnovu odluke da se skupovi mogu održavati na mjestima koja su određena Zakonom, navedeni prosvjedni skup nema potrebno odobrenje od Grada Mostara i PU Mostar. Policijski službenici PU Mostar poduzet će sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti da sačuvaju javni red i mir jer šetnja se ne može zabraniti'', naveli su na stranicama MUP-a.

Tijekom šetnje policijski službenici će popratiti zaposlenike SKB Mostar, kako navode u cilju sprječavanja narušavanja javnog reda i mira.

Odluka o lokacijama prosvjeda

Gradske vlasti, na čelu s nekadašnjim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, donijele su 2014. godine odluku da se u Mostaru može prosvjedovati samo na dvije lokacije - na Kantarevcu i u Sjevernom logoru.

Takva odluka donesena je kolegiju Gradske uprave i to nekoliko mjeseci nakon velikih prosvjeda i paljevine u cijeloj Federaciji kada je stradalo više javnih objekata u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close