Štrajk upozorenja

Mostar: Zdravstveni radnici na ulicama - objavili rutu prosvjedne šetnje

Zdravstveni radnici prošli tjedan su najavili štrajk upozorenja pred zgradom Vlade.
Vijesti / Flash | 15. 07. 2023. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni sindikat zdravstvenih radnika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar najavio je svoju prosvjednu šetnju i Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

''Idemo snažno za novi kolektivni ugovor, polazak sa Španjolskog trga u utorak 18. srpnja 2023. godine u 9.30 sati'', napisali su na svojoj službenoj Facebook stranici Sindikati.

U obavijesti o organiziranju prosvjedne šetnje napisali su kako će se okupiti u 9 sati i 30 minuta ispred zgrade Gimnazije na Španjolskom trgu odakle će se kolona radnika kretati ulicama Kneza Domagoja te će kod zgrade stare kirurgije nastaviti ulicom kralja Tvrtka do Cafe bara Black pearl, odakle će ulicom Stjepana Radića nastaviti kretati do zgrade Vlade HNŽ-a, gdje će se u 10 sati održati prosvjedni skup i konferencija za medije.

Nakon završenog prosvjednog skupa kolona radnika će se vratiti na početnu točku kretanja ulicom Stjepana Radića, te nastaviti ulicom kralja Tvrtka do Rondoa odakle će kolona nastaviti ulicom Nikole Šubića Zrinjskog do zgrade Gimnazije na Španjolskom trgu.

Zdravstveni radnici prošli tjedan su najavili štrajk upozorenja pred zgradom Vlade, zbog kako su nam ranije rekli odugovlačenja postupka mirnog rješavanja Kolektivnog radnog spora Vlade sa sindikatima.

Već neko vrijeme traju zavrzlame oko pregovaranja novog kolektivnog ugovora zdravstvenih radnika u županiji. U prvom tjednu srpnja održana je sjednica Vlade HNŽ-a koja je rekla kako će prijedlog Kolektivnog ugovora za zdravstvene radnike uputiti svim ustanovama. Ivica Anić predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar to je prokomentirao govoreći kako su nadležni to trebali uraditi kada su sindikati podnijeli zahtjev za pregovore 16. svibnja 2023. 

Dok sindikati tvrde kako ranije nije bilo službenih sastanaka iz Ministarstva zdravstva su nam rekli kako je održan sastanak s predstavnicima spomenutog sindikata, što je Anić potvrdio, no istaknuo je kako je ovaj sastanak bio neformalan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close