Bez incidenata

Mirna noć u Mostaru

Noć nakon derbija Zrinjskog i Breidablika protekla je mirno, a sigurnosna situacija bila je zadovoljavajuća.
Vijesti / Flash | 11. 08. 2023. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije bilo niti jednog prijavljenog incidenta tijekom i nakon sinoćnje utakmice u kojoj je Zrinjski u pregazio islandski Breidablik, rekao je za Bljesak.info glasnogovornik Uprave policije, Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Rekao je kako je noć protekla mirno, te da nije službeno prijavljen nijedan slučaj narušavanja Javnog reda i mira u tom razdoblju.

U službenom biltenu MUP-a HNŽ-a u protekla 24 sata iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirane su dvije prijave i to na području Čapljine jedna i na području Jablanice jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri slučaja dva na području Mostara te po jedna na području Jablanice i Čitluka.

Podsjetimo, u srijedu navečer oko 22 sata na mostarskoj šetnici sukobili su se navijači Veleža i Zrinjskog.

Kako se navodi, 9. kolovoza, oko 22:00 sata, PU Mostar je obaviještena od strane više građana da je na ''Lenjinovom šetalištu u tijeku sukob dvije skupine navijača Red Army i Ultrasa, s kapuljačama na glavi i da se gađaju kamenjima''.

MUP HNŽ-a priopćio je kako su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su ''primijetili grupu mlađih osoba s kapuljačama i koji su se razbježali''.

Pripadnici policije zatiču I.B.(2005.) i S.I.(2005.) koji pripadaju navijačkim skupinama. Nešto kasnije u PU Mostar je pristupio A.P.(1978.) iz Mostara i prijavio da je njegov maloljetni sin O.P.(2012) napadnut na šetnici.

Operativnim radom na terenu, pripadnici policije su došli do saznanja da je gore navedeni napad izvršio maloljetni L.Š.(2009.) i da je kod sebe imao teleskopsku palicu a sa njim u društvu su se nalazili još M.K.(2009.), S.I.(2008.) i I.Z.(2008.). Patrola policije je otišla na adresu stanovanja L.Š. i njegovog oca upoznali s navedenim događajem nakon čega je njegov maloljetni sin predao teleskopsku palicu koja je izuzeta. 

Kopirati
Drag cursor here to close