Europska liga

FOTO| Povijest se piše: Zrinjski razbija Islanđane, Plemići utrpali pet komada za poluvrijeme!

HŠK Zrinjski na dobrom je putu da izbori play-off Europske lige. Nakon prvih 45 minuta prvak BiH vodi s 5:0 protiv islandskog Breidbalika.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2023. u 21:45 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se ima igrati još jedno poluvrijeme, i čitav uzvrat na Islandu, čini se da je Zrinjski vrlo blizu prolaska u play-off Europske lige. Time bi mostarski klub postao prvi u povijesti poslijeratne BiH koji će igrati grupnu fazu nekog Uefinog natjecanja!
 
Naime, HŠK Zrinjski vodi protiv Breidablika s 5:0 i praktično je već osigurao prolaz dalje. 
 
Utakmica nije mogla poći savršenije po domaće. Mario Ćuže probio se po desnoj strani i poslao povratnu loptu Tomislavu Kišu, a ovaj iz prve zabija za ogromno slavlje prepunih tribina.
 
Bljesak.info / Rapsodija Plemića u prvom dijelu
 
Nakon 20 minuta gosti su bili totalno razbijeni. Prvo je vratar Einarsson poslao loptu u noge Ćuži koji pogađa gredu. Islanđani su loptu izbili iz korner, a iz tog udarca iz kuta Zrinjski je zabio i drugi gol.
 
Kiš je ubacio, Nemanja Bilbija tukao glavom, a nakon obrane Einarssona odbijenu loptu Matija Malekinušić poslao je u mrežu. 
 
Momčad s Islanda, koje su se u Mostaru prilično pribojavali, izgledala je posve razbijeno u prvom poluvremenu. U 30. minuti su primili i treći gol, opet svojom krivicom. Obrana je poklonila loptu Bilbiji, koji je prosljeđuje do Kiša, a ovaj pogađa za 3:0.
 
Bljesak.info / Rapsodija Plemića u prvom dijelu
 
Da bi Breidablik mogao doživjeti katastrofu naslutilo se minutu kasnije kada napadač Viktor Karl Einarsson dobiva drugi žuti karton, odnosno crveni karton. Već u sljedećem napadu Zrinjski opet zabija.
 
Malekinušić je ubacio s lijeve strane, a Bilbija pogađa za apsolutni delirij na tribinama.
 
Ni to nije bio kraj mukama gostiju koji su u 40. minuti primili i peti gol. Dvostruki strijelac postao je i Matija Malekinušić.
Kopirati
Drag cursor here to close