Razbijen Breidablik

Jesen u Europi: Zrinjski blizu plasmana u grupnu fazu!

HŠK Zrinjski je na mali korak od povijesnog uspjeha - plasmana u skupinu Uefinih europskih natjecanja!
Sport / Nogomet | 10. 08. 2023. u 22:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige pregazio islandski Breidablik sa 6:2 i tako praktično osigurao prolaz u play-off tog natjecanja.
 
Time je prvak BiH praktično osigurao i plasman u skupinu Konferencijske lige, što znači da će prvi put u povijesti jedan bh. klub igrati na jesen u Europi.
 
Foto: Bljesak.info /  HŠK Zrinjski - Breidablik
 
Plemići bi time bili sigurni za Konferencijsku ligu, a sada će imati priliku izboriti i Europsku ligu. Podsjetimo, u play-offu će Zrinjski igrati protiv austrijskog LASK-a.
 
To će sve biti ako Zrinjski obrani prednost iz prve utakmice, a treba se čudo desiti na Islandu idućeg četvrtka da Plemići prospu ovih 6:2.  
Bila je to jedna od najboljih europskih utakmica u povijesti mostarskog kluba. Momčad Krunoslava Rendulića razbila je Breidablik s 5:0 u prvom dijelu. Kiš i Malekinušić zabili su po dva gola, a Bilbija jedan.
 
U drugom dijelu s igračem manje domaći su rutinski održavali prednost, a uvećali su je u 55. golom Antonija Ivančića. 
 
I umjesto da dotuku Islanđane, domaći su im omogućili da se vrate. Breidablik je s igračem manje uspio postići pogodak preko Antona Ludvikssona u 64. minuti, a onda smanjiti i na 6:2 preko Gislija Eyjolfssona deset minuta kasnije.
 
Foto: Bljesak.info /  HŠK Zrinjski - Breidablik
 
Zrinjski je mogao i do sedmog gola u 83. minuti, ali u dva navrata pogodili su gredu. 
 
Do kraja utakmice domaći su imali još barem dva zicera da povećaju prednost, ali s obzirom na viđeno i ovo bi trebalo biti dovoljno za uzvrat na Islandu za tjedan dana.
Kopirati
Drag cursor here to close