Stanje stabilno

Mostar: Radobolja se izlila zbog puknute klapne

Radobolja se sinoć izlila, ekipa je izašla na lice mjesta i detektirala problem. Problem je u klapni koja tamo postoji, povećana voda i granje su odvalili klapnu
Vijesti / Flash | 19. 01. 2023. u 10:00 Bljesak.info | R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radobolja se izliza u Starom gradu u Mostaru, u Ulici Rade Bitange i Onešćukovoj, potvrđeno je iz Civilne zaštite Grada Mostara, dodajući da je unatoč povećanju vodostaja stanje stabilno.

''Radobolja se sinoć izlila, ekipa je izašla na lice mjesta i detektirala problem. Problem je u klapni koja tamo postoji, povećana voda i granje su odvalili klapnu i prolazi veća količina vode, pa smo nadležnima u Gradu Mostaru uputili da pokušaju riješiti taj problem'', rečeno je za Bljesak iz Civilne zaštite. No kažu, voda ide nekoliko centimetara po ulici.

Jutros je nivo Radobolje manji i iznosio je 87 cm u 07:00 sati, tj. 6 cm manje u odnosu na sinošnji maksimum od 93 cm, a trenutno iznosi 89 cm, a očekuje ponovni rast zbog daljih padavina koje se očekuju tokom dana.

Foto: Civilna zaštita / Klapna koja je stvorila problem

Dodaju da je općenito stanje stabilno.

Buna i Jasenica su povećani, nema prijava i nema izlijevanja. Neretva je sinoć bila 850 cm na Carinskom mostu, prilikom ispuštanja HE Mostar jer prave prostor da mogu primiti nove količine vode , no jutros je razina bila oko 573 tako da je niža'', kažu iz Civilne zaštite.

Padavine po vremenskoj prognozi završavaju danas, dodaju iz Civilne zaštite, pa bi se stanje trebalo poboljšati.  

Jučer su iz Vodovoda Mostar upozorili građane da prokuhavaju vodu.

"Voda je mikrobiološki ispravna, ali zbog boje i gustoće preporučava se prokuhavanje posebno osobama starije životne dobi i djeci", kazali su jučer za Bljesak.info iz JP Vodovoda Mostar.

Kako su pojasnili uslijed obilnih padalina došlo je do laganog zamućenja na vodozahvatu izvorišta rijeke Radobolje. Kako navode, o mogućim promjenama građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Kopirati
Drag cursor here to close