Ništa alarmantno

Konjic: Kiša pokrenula klizišta, trenutno stanje pod kontrolom

U Konjicu nema nešto alarmantno, ali ima nekoliko pojedinačnih slučajeva
Vijesti / Flash | 19. 01. 2023. u 09:05 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilna kiša u Konjicu je pokrenula tijekom jučerašnjeg dana nekoliko  klizišta, no trenutno stanje na terenu je pod kontrolom.

Prema izvještaju Civilne zaštite HNŽ-a, klizišta su bila na dvije lokacije u naselju Orašje (Kapela).

Djelatnici Civilne zaštite jučer su od 10:40 do 11:50 sati ispumpavali vodu u naselju Orašje.

Od 12:00 do 13:45 sati na Boračkom jezeru punjenje vreća sa pijeskom. Dok je od 12:00 do 15:40 sati u ulici Tuščica rađenjo sapiranje ceste.

U naselju Puhale jučer je palo drvo na cestu, koje je uklonjeno.

''Ima nekoliko prijava s terena, nekoliko manjih klizišta. Ekipe su na terenu, sagledavaju stanje i šalju mehanizaciju po potrebi da se to sanira. Uglavnom nema nešto alarmantno, ali ima nekoliko pojedinačnih slučajeva i nekoliko oštećenih puteva. Nastojat ćemo u tijeku dana to sanirati'', rečeno je za Bljesak.info iz Civilne zaštite Grada Konjica.

Dodali su kako nema značjno ugroženih objekata i ljudi, te da je stanje u gradu relativno dobro.

 
Video: Klizišta

Javno komunalno poduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.d. Konjic obavjestilo je stanovnike Grada Konjica koji koriste vodu kojom gazduje pomenuto preduzeće da nakon obilnih padavina i topljenja snijega, može doći do zamućenja izvorišta, te upozoravaju korisnike da i pored redovnog kloriranja, u slučaju promjene boje vode, istu prokuhavaju.

Također, preporučuje se stanovništvu koje koristi vodu sa lokanih vodovoda kojima ne gazduje JKP “Vodovod i kanalizacija” d.d. Konjic da se pridržavaju istih uputa.

Kopirati
Drag cursor here to close