Prosjačenje

Mostar: Djeca s ulice smještena u dom pa pobjegla nakon tjedan dana

Mostarsko Gradsko vijeće se obvezalo u prvom kvartalu ove godine usvojiti Odluku o suzbijanju prosjačenja na mostarskim ulicama.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2022. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje djece pobjeglo je nakon tjedan dana iz dječjeg doma nakon što ih je mostarska socijalna služba sklonila s ceste u akciji suzbijanja prosjačenja.

Kako je na sjednici Gradskog vijeća rekla glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, u akciji, koja se provodi tri puta tjedno na magistralnom putu M-17 te na Bulevaru, socijalni djelatnici su s ceste sklonili troje djece, ali dvoje ih je pobjeglo.

Dodala je kako su prekršajni nalozi protiv roditelja djece već dostavljeni policiji.

Inače, mostarsko Gradsko vijeće se obvezalo u prvom kvartalu ove godine usvojiti Odluku o suzbijanju prosjačenja na mostarskim ulicama.

Podsjećamo, iz Centra za socijalni rad Grada Mostara krajem siječnja priopćeno je kako će ''zbog povećanog prosjačenja, posebno povećanog prosjačenja maloljetnih osoba u Gradu Mostaru, uposlenici Ustanove Centar za socijalni rad Grada Mostara i uposlenici Policijske uprave Mostar, uz potporu resornog Ministarstva, provoditi zajedničke aktivnosti na suzbijanju ovog problema''.

''Zajedničke aktivnosti će se provoditi na području Grada, u dnevnim i noćnim satima, a prema osobama koje se zateknu u prosjačenju, poduzet će se odgovarajuće, zakonom određene mjere'', poručeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close