Pretresi u tijeku

BiH: Sedam osoba uhićeno zbog iskorištavanja djece za prosjačenje

Među uhićenima je i organizator grupe Š.S. iz Puračića kod Lukavca.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 02. 2021. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tuzli, Gračanici i Kaslesiji u tijeku su pretresi na šest lokacija.

Kako saznaje BHRT, uhićeno je sedam osoba zbog kaznenog djela trgovina ljudima, odnosno organiziranog prosjačenja.

"Š.S. je osumnjičen da je organizirao i rukovodio grupom u kojoj je bilo još šest osoba, a koji su u periodu od 2017. do kraja 2020. godine prisiljavali veći broj djece uzrasta od četiri do 14 godina da prosjače", kazao je glasnogovornik Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni su djecu budili u ranim jutarnjim satima i bez obzira na vremenske prilike, prevozili ih na različite lokacije u više od 25 mjesta na području Tuzlanske županije, FBiH i RS-a te ih nadzirali tijekom prosjačenja, prenosi Klix.

"Djeca su članovima ili organizatoru grupe morali predavati dnevne iznose novca od 40 do 150 KM", precizirao je Arnautović.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije Amra Kapidžić je kazala da su današnjoj akciji prethodile višemjesečne istražne aktivnosti Odsjeka za seksualne prijestupe, maloljetničku delikvenciju i nasilje u obitelji koji djeluje pri Sektoru kriminalističke policije.

Prema njezinim riječima, prilikom pretresa na mjestima događaja je pronađeno i više od desetero djece te je u slučaj uključen i Centar za socijalni rad zbog daljnjeg postupanja u okviru zakonskih nadležnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close