Osuđeni ratni zločinac

Mladićevo stanje se sve više pogoršava

Oni su ukazali da Mladić ima lošije dijagnoze i zdravstveno stanje od optuženog za genocid u Ruandi Felisijana Kabuge, kojem su zbog bolesti prekinuli suđenje i pustili ga kući.
Vijesti / Flash | 18. 12. 2023. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveno stanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića se sve više pogoršava i stav medicinskih stručnjaka je da bi morao iz pritvora Haškog mehanizma biti prebačen u Srbiju, gdje bi mogao dobiti adekvatno liječenje - tvrdi ovo njegov sin, Darko Mladić.

Mladić je, kako prenosi RTRS, rekao da su predstavnici Srbije i Rusije na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a 12. prosinca, tijekom redovne rasprave o radu Mehanizma, zatražili da ratni zločinac Ratko Mladić bude otpušten zbog humanitarnih razloga ili da mu se omogući da izdržava kaznu u Srbiji.

Oni su ukazali da Mladić ima lošije dijagnoze i zdravstveno stanje od optuženog za genocid u Ruandi Felisijana Kabuge, kojem su zbog bolesti prekinuli suđenje i pustili ga kući, tvrdi Darko Mladić o stanju svog oca koji je osuđen za genocid u Srebrenici i ratne zločine.

"Rusi su da se standardi moraju poštovati i da mora dobiti ljekarsku njegu, biti tretiran u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem", naveo je Darko Mladić.

Darko Mladić je rekao da je do sada njegov otac imao višestruke moždane udare, od kojih najmanje tri veoma ozbiljna, a na snimcima glave do kojih je obitelj došla vidi se da ima ozbiljna oštećenja, a imao je "sigurno i jedan infarkt srca".

Kopirati
Drag cursor here to close