VSTV BiH

Minja Belović i Darko Zovko imenovani za sudije Županijskog suda u Mostaru

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2022. u 15:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održava 13. i 14. travnja u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Marija Čolić, na poziciju predsjednice Županijskog suda u Odžaku; Ivanka Stanić, na poziciju glavne tužiteljice Županijskog tužiteljstva Posavskog kantona; Mediha Boškailo-Veledar na poziciju sutkinje Županijskog suda u Mostaru; Mirela Omanović, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Sarajevu; Nedžad Šljuka, na poziciju suca Županijskog suda u Sarajevu; Minja Belović, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Mostaru; Darko Zovko, na poziciju suca Županijskog suda u Mostaru; Vesna Vujica na poziciju sutkinje Županijskog suda u Novom Travniku i Marin Vican, na poziciju suca Općinskog suda u Ljubuškom.

Na poziciju tužiteljice Federalnog tužiteljstva Federacije BiH izabrani su: Lejla Hasanbegović, Saša Sarajlić, na poziciju tužitelja Federalnog tužiteljstva Federacije BiH; Ines Pušac, na poziciju tužiteljice Županijskog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona; Senka Delić, na poziciju tužiteljice Županijskog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona; Azer Ulemić, na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Srednjobosanskog kantona; Elvir Rahmanović, na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona i Edina Ćehajić, na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona.

Na razini Republike Srpske, imenovani su: Mladen Mitrović, na poziciju glavnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Prijedoru; Biljana Majkić Marinković, na poziciji suca Vrhovnog suda Republike Srpske; Dušan Đuričić, na poziciju suca Okružnog suda u Istočnom Sarajevu; Senad Hadžiomeragić na poziciji suca Okružnog suda u Istočnom Sarajevu; Aleksandra Timotić Ristić, na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Vlasenici i Mustafa Jupić na poziciju tužitelja u Okružnom javnom tužiteljstvu u Doboju.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 9. svibnja 2022. godine, priopćeno je iz VSTVBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close