Optuženi

Disciplinski postupak protiv sudije iz Livna zbog kašnjenja u izradi odluka

Bojanić je rekla kako ''nisu predložene sve sudije, već je izabrano selektivno'', te da se Ured protivi ovim dokazima.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2022. u 17:35 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinski postupak protiv Olivera Badrova, sudije Općinskog suda u Livnu, koji se pred Uredom disciplinskog tužitelja (UDT) vodi zbog ''neopravdanog kašnjenja u izradi odluka'', bit će nastavljen početkom svibnja.

Disciplinska tužiteljica Dejana Bojanić kazala je kako je disciplinska tužba precizirana, te da su neke od točaka obrisane. Predložila je ulaganje u spis 18 materijalnih dokaza, dok je Emir Karadža, punomoćnik tuženog, predložio saslušanje tri suca iz Općinskog suda u Livnu i jednog iz Županijskog suda. Dodao je kako ima više od 150 dokaza.

Bojanić je rekla kako ''nisu predložene sve sudije, već je izabrano selektivno'', te da se Ured protivi ovim dokazima.

Karadža je objasnio da sve što se optuženom Bojaniću stavlja na teret jeste uobičajena praksa i da na taj način postupaju sve sudije, kao i to da ne postoji ''namjerno, uporno odugovlačenje postupka'' od strane optuženog.

Prema njegovim riječima, optuženi nije imao mogućnost da se izjasni po određenim točkama, dok je tužiteljica Bojanić kazala kako je Ured izjašnjenje od optuženog zatražio dva puta, međutim posljednji put odgovor nije dobila u roku.

Optuženi Bojanić je rekao da nije primio zahtjev za izjašnjenje. UDT mu disciplinskom tužbom na teret stavlja ''neopravdano kašnjenje u izradi odluka ili druge radnje u vezi s obavljanjem dužnosti sudije ili bilo kakvo drugo ponovljeno nepoštivanje dužnosti sudija''.

Na današnjem ročištu dogovoreno je da će se nastavak pripremnog ročišta održati 6. svibnja. Tada će Karadža dostaviti sve dokaze, kako bi svi imali mogućnost upoznavanja s dokumentacijom i izjašnjenja o dokazima.

Kopirati
Drag cursor here to close