Zakon o sprječavanju sukoba interesa

Ministri: Vijeće se nije izjašnjavalo o zakonu, ali bi to moglo biti brzo

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, kaže da je preostalo usuglašavanje nekih tehničkih detalja u vezi s budućeg zakona o sprječavanju sukoba interesa.
Vijesti / Flash | 04. 03. 2024. u 19:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nije se na današnjoj sjednici izjašnjavalo o budućem bosanskohercegovačkom zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ali bi se to moglo desiti brzo, možda već i sutra, prema izjavama novinarima dvojice ministara nakon sjednice.

Jedan od njih, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, kaže da je preostalo usuglašavanje nekih tehničkih detalja, a i da treba još pribaviti neophodno mišljenje Ureda za zakonodavstvo, na šta također ne bi trebalo dugo čekati.

''Izgleda mi da bi se taj zakon sutra mogao desiti''- njegove su riječi.

Uglavnom je suština usuglašena, po Konakovićevim riječima, kao i po izjavi drugog sudionika današnje sjednice, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Košarca.

I on smatra da bi već sutra ili nekog drugog dana mogao biti postignut potpuno usuglašeni tekst i ponuđen na izjašnjavanje Vijeću ministara.

Konaković i Košarac nisu precizirali u čemu se sastoje neusuglašeni detalji, samo ih je Konaković nazvao tehničkim detaljima a Košarac spornim pitanjima.

Donošenje zakona o sprječavanju sukoba interesa u Bosni i Hercegovini bitno je zbog europskih preduvjeta za otpočinjanje pretpristupnih pregovora BiH za članstvo u Europskoj uniji. Da li će europski partneri dati zeleno svijetlo za otpočinjanje ovih pregovora već u ovom mjesecu, ostaje da se vidi.

Za razliku od zakona o sprječavanju sukoba interesa, obimnog i restriktivnog po političare, kako ga je okarakterizirao ministar Konaković, zakon o sudovima još je u pat-poziciji.

Kopirati
Drag cursor here to close