Sjednica

Sukob interesa na čekanju

Komisija je zaključila da je predlagač odustao od tog prijedloga zakona, o čemu će, kako je odlučeno, obavijestiti Kolegij Doma naroda.
Vijesti / Flash | 26. 05. 2021. u 13:25 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavnopravna komisija Doma naroda parlamenta BiH zaključila je na današnjoj sjednici da Zastupnički dom, koji je predlagač Prijedloga zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH, nije ispravio utvrđene nedostatke.

Komisija je zaključila da je predlagač odustao od tog prijedloga zakona, o čemu će, kako je odlučeno, obavijestiti Kolegij Doma naroda.

Članovi Ustavnopravne komisije podržali su inicijativu Agencije za ravnopravnost polova BiH za održavanje zajedničke tematske sjednice ustavnopravnih komisija Doma naroda i Zastupničkog doma, Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma i Zajedničke komisije za ljudska prava, a u vezi sa sprovođenjem Preporuka 12 (a) iz zaključnih zapažanja Povjerenstva UN-a za eliminaciju svih oblika diskriminacije nad ženama (CEDAW).

Podnositelj periodičnog izvještaja BiH o sprovođenju preporuka Povjerenstva UN je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH - Agencija za ravnopravnost polova BiH, priopćeno je iz Doma naroda.

K znanju je primljena informacija o stanju prezentacije audio-zapisa sa sjednica komisija na web-stranici Parlamentarne skupštine BiH, te je odlučeno da se o tome raspravlja na narednoj sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close