Mostar

Ministar i komesar provjerili kako napreduje obuka mladih snaga MUP-a HNŽ

Razgovarano je o aktualnoj suradnji MUP-a HNŽ-a i Agencije, posebice o tijeku temeljne policijske obuke kadeta MUP-a koji se za čin 'mlađeg inspektora' školuju u agenciji.
Vijesti / Flash | 16. 02. 2024. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević primio je u radni posjet ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Marija Marića i komesara policije MUP-a HNŽ-a Roberta Perića.

Razgovarano je o aktualnoj suradnji MUP-a HNŽ-a i Agencije, posebice o tijeku temeljne policijske obuke kadeta MUP-a koji se za čin 'mlađeg inspektora' školuju u agenciji.

Foto: PR / Ministar Marić provjerio kako napreduje obuka mladih snaga MUP-a HNŽ

Kraj njihovog školovanja je planiran krajem veljače, čime će MUP HNŽ-a biti ojačan s 30 mladih, školovanih kadrova.

Osvrćući se na dosadašnje uspješne projekte, ministar Marić i komesar Perić su iskazali zadovoljstvo profesionalnošću koju su čelništvo i zaposlenici Agencije pokazali u svim segmentima realiziranih projekata.

Ravnatelj Agencije Marko Vujević je podsjetio na temeljne zakonske nadležnosti institucije koju vodi, a koje se odnose na provedbu temeljnih, stručnih i specijalističkih obuka prioritetno za državne policijske agencije (SIPA, GPBiH i DKPT).

No, naglasio je i to kako će Agencije nastaviti praksu da, u intervalima kada bude imala slobodne kapacitete, prima kadete nižih razina vlasti na temeljnu obuku, kao i njihove djelatne policijske službenike na stručne i specijalističke programe.

Ministar Marić je u studenom prošle godine preuzeo čelnu poziciju Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, koje je od 2018. do 2022. djelovalo bez policijskog komesara, što je rezultiralo brojnim problemima u funkcioniranju, posebice zbog slabe kadrovske popunjenosti.

U tom smislu, prvi čovjek MUP-a HNŽ-a je zahvalio na suradnju, cijeneći napore Agencije da u skladu sa svojim mogućnostima doprinese lakšem prevladavanju postojećih kadrovskih problema te institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close