Okupljanje ravnogorskog četničkog pokreta

Miletić: Propustili smo priliku, to je fašizam

Glasovima delegata SNSD-a, HDZ-a i SDS-a, ova točka nije uvrštena na dnevni red, a Miletić je kazao da je zatečen i da je za njega to razočaravajuće.
Vijesti / Flash | 13. 03. 2019. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatko Miletić, izaslanik u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH, je na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH predložio točku dnevnog reda prema kojoj se trebalo osuditi okupljanje ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu, navodi N1.

Glasovima delegata SNSD-a, HDZ-a i SDS-a, ova točka nije uvrštena na dnevni red, a Miletić je kazao da je zatečen i da je za njega to razočaravajuće. 

"Malo sam zatečen i za mene je to razočaravajuće. Mislim da je Dom naroda u skladu sa Ustavom bio dužan osuditi jedan takav događaj. Potrudio sam se i dostavio im stranicu teksta, smatram da su osobe koje su sudjelovale na tom skupu učinile povredu članka 145. A KZ BiH jer su na javnom mjestu izazivali vjersku, rasnu i nacionalnu mržnju što svakako samo po sebi zaslužuje pažnju imajući u vidu da je BiH sklona sigurnosnim izazovima. Propustili smo priliku i sramotno je da se nismo oglasili o tome i nismo to nazvali pravim imenom, a to je fašizam", kazao je Miletić novinarima. 

 

Foto: DF 

Pored izbora nove sekretarke, izaslanici danas nisu htjeli u dnevni red sjednice uvrstiti osudu okupljanja u Višegradu Ravnogorskog pokreta, a protiv je glasalo pet delegata iz Kluba Srba te četiri izaslanika u Klubu Hrvata.

Kopirati
Drag cursor here to close