Reagirali

Messer: Nismo vezani za aferu 'Kisik' s konkurentskom tvrtkom u RS

''Mi ne izdajemo dozvole, nego smo proizvođači koji su dozvolu za rad dobili kod službenog organa. Mi ne obavljamo posao istražnih organa, nismo registrirani da istražujemo zloupotrebu, korupciju i kriminal.''
Vijesti / Flash | 30. 09. 2021. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na učestale medijske natpise oko afere "Kisik" u kojima se posredno spominje i Messer u Bosni i Hercegovini, iz te kompanije je priopćeno da nisu bili nikad niti će biti poligon za političko-interesne ili bilo koje drugo zakulisane igre i neprimjerene konotacije.

''Mi ne izdajemo dozvole, nego smo proizvođači koji su dozvolu za rad dobili kod službenog organa. Mi ne obavljamo posao istražnih organa, nismo registrirani da istražujemo zloupotrebu, korupciju i kriminal. Svaki ovlašteni snabdjevač medicinskim kisikom ima pravo njegove prodaje samo zdravstvenim ustanovama i to pravo nije prenosivo'' - istaknuto je.

Iz Messera navode da to koliko prodaju kisika, kome prodaju, kao i poslovni ugovori s kupcima spada u domen "poslovne tajne", a na zahtjev nadležnih organa i te informacije mogu biti proslijeđene.

''Naša kompanija ni na koji način nije vezana za aferu sa konkurentskom tvrtkom u Republici Srpskoj. Odazvali smo se na molbu Kliničkog centra u Republici Srpskoj i jutros donirali osam tona medicinskog kisika koja im je bila prijeko potrebna u liječenju pacijenata'' - naglašavaju iz Messera.

Messer nije samo snabdjevač medicinskim kisikom u vrijeme krize već obavlja i složenu dužnost očuvanja zdravlja i života pacijenata i zdravstvenih radnika u medicinskom sustavu Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close