Pomoć u Pragu

Martina Mlinarević u svoj dom primila dvije ukrajinske obitelji

''Dvije ukrajinske obitelji zahvaljujući Vedranu danas su ušle u naše živote, naš dom i Unin svijet. Više riječi od ovih nemam''.
Vijesti / Flash | 15. 03. 2022. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martina Mlinarević Sopta na svom Facebook profilu objavila kako je u svoj stan primila dvije ukrajinske obitelji. Pomoć za spašavanje ovih obitelji potaknuo je Sarajlija Vedran Kosić, koji se Mrtini obratio za pomoć.

''Prije nekoliko dana poslao mi je poruku da čini sve da izvuče obitelj svog prijatelja kuhara, Ukrajinca iz rata, a koji je s njim ranijih godina u Lyonu završio najprestižniju školu za kuhare, Institut Paul Bocuse. Rekao mi je da njegov prijatelj ima malenu bebu od 2 mjeseca, te pokušava nemoguće da iščupa prekrasnu obitelj iz ralja rata i upitao mogu li kako pomoći u Pragu'', napisala je Mrtina.

Dvije ukrajinske obitelji sada su u Pragu, u domu Martina Mlinarević Sopta.

''Dvije ukrajinske obitelji zahvaljujući Vedranu danas su ušle u naše živote, naš dom i Unin svijet. Više riječi od ovih nemam. Skupile su se u njihovim uplašenim očima kad su stigli na vrata našeg stana. Vedrane Kosiću, ova djeca sada se smiju i to je tvoja najveća nagrada za ovog života. Hvala posebno Goranu, Uni i mojim praškim prijateljicama Nini i Senki što mi pomažu i na svemu što čine za ove prekrasne ljude'', napisala je.

Njezinu objavu, između ostalih, komentirala je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

''Draga Martina, draga veleposlanice, neka Vam dragi Bog vrati za svu dobrotu. Svaka čast'', napisala je Karić.

Kopirati
Drag cursor here to close