Osuda vandalizma

Marić izrazio solidarnost s Pravoslavnom crkvom i srpskom zajednicom u Mostaru

Izrazio je solidarnost s Pravoslavnom crkvom i srpskom zajednicom u Mostaru uz poruke zajedništva nasuprot ovakvih anticivilizacijskih postupaka.
Vijesti / Flash | 07. 12. 2022. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog vijeća Mostar, Salem Marić, najoštrije je u svoje ime, i u ime Gradskog vijeća Grada, Mostara osudio učinjeni vandalizam nad simbolom Mostara - Sabornom crkvom

Solidarnost

''Kao prijatelji i podrška projektu izgradnje Saborne crkve u Mostaru, koja je simbol Mostara, bez koga nema istinskog duha našeg grada, te jedne od najljepših mostarskih građevina s kojom se svi zajedno ponosimo, osuđujemo napade na nju i pozivamo organe na brzu i efikasnu reakciju'', kazao je u priopćenju.

Izrazio je solidarnost s Pravoslavnom crkvom i srpskom zajednicom u Mostaru uz poruke zajedništva nasuprot ovakvih anticivilizacijskih postupaka.

''U kapacitetu koji imamo, na raspolaganju smo da  zajednički učinimo da se Saborna crkva što skorije vrati u funkciju u pogledu načinjene štete. Našim prijateljima, srpskoj zajednici u Mostaru, šaljemo poruke zajedničke snage, u nadi da ćemo zajedno umanjiti strahove i zabrinutost od ovakvih nedjela'', naveo je.

Na meti pljačkaša

Podsjetimo, Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru noćas je ponovo opljačkana, devastirana i pokidani su svi kablovi za električnu energiju, rekao je za Srnu starješina Saborne crkve Duško Kojić, istakavši da strahuje za svoju, kao i sigurnost zajednice i ovog svetog hrama. 

Kojić je istaknuo kako "nisu željeli uznemiravati javnost", ali deseti je ovo put da je Saborna crkva na meti pljačkaša. Podsjetimo, nekoliko mjeseci ranije opljačkan je i njegov stan.

''Policijski službenici kriminalističke policije uradili su uviđaj i tragaju za počiniteljim'', kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close