Poruka ministra

Mandić: KCUS nije taj koji daje naredbe

Mandić je rekao kako se zaključci KCUS-a ne trebaju ni razmatrati.
Vijesti / Flash | 02. 11. 2020. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj zaraženih se povećava u Kantonu Sarajevo, a političke rasprave o kapacitetima za smještaj covid-pacijenata se nastavljaju.

Danas je reagirao i federalni ministar zdravlja Vjekoslav Mandić.

Poručuje kako Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nije taj koji daje naredbe, niti su te naredbe obavezujuće, tako da se njihovi zaključci ne trebaju ni razmatrati.

Podsjećamo, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove od jutros utvrđuju stanje i događanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, javlja Patria.

Federalna uprava za inspekcijske poslove prošla je tijekom jutra kroz trijažu, ali kantonalnom inspektoru kojeg je odredio Krizni stožer Kantona Sarajevo nije dozvoljen ulazak.

Ismetu Gavrankapetanoviću, direktoru Opće bolnice Sarajevo, koji je određen ispred Kriznog stožera Kantona Sarajevo, ne dozvoljavaju da obiđe klinike.

"Nas je poslao Krizni štab po nalogu Vlade KS, prošli smo trijažu i bilo je planirano da obilazimo klinike. Ušli smo u krug, ali ne daju nam da obilazimo klinike. Momci iz osiguranja su jako ljubazni, ali iz kabineta je rečeno da mi ne može u klinike. Zapravo ne daju nam uvid u slobodne krevete", kazao je Gavrankapetanović.

Kopirati
Drag cursor here to close