080 020 505

''Krimolovci'': Od 404 poziva samo 34 s korisnim informacijama

Na temelju tih informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima sačinjeni su kriminalističko - obavještajni izvještaji.
Vijesti / Flash | 07. 12. 2021. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) su u studenom 2021. godine registrirali ukupno 404 poziva, od kojih su 34 s korisnim informacijama o kaznnim djelima i izvršiteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 316 poziva, od kojih je 11 bilo s korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu kaznenog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 88 prijava, od čega su 23 bile s korisnim informacijama, od kojih su dvije dostavljene na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U mjesecu studenom je pristiglo 11 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužiteljstvima dostavljena dva izvještaja o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 52 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ - 080 020 505.

Kopirati
Drag cursor here to close