Donacija SAD-a

SIPA dobila opremu vrijednu više od milijun i pol dolara

Donaciju oklopnih terenaca, uređaja za noćno osmatranje, komunikacijske opreme i osobne zaštitne opreme koristit će Jedinica za specijalnu podršku SIPA-e
Vijesti / Flash | 06. 12. 2021. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uručena je donacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) vrijedna više od 1,5 milijuna dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Donaciju oklopnih terenaca, uređaja za noćno osmatranje, komunikacijske opreme i osobne zaštitne opreme predali su veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson, vojni ataše brigadir Michael Tarquinto i šef Ureda za obrambenu suradnju major Taib Grozdanić.

Opremu će koristiti Jedinica za specijalnu podršku (JSP) SIPA-e.

Kako je priopćeno iz Veleposlanstva SAD-a u BiH oprema će omogućiti Jedinici za specijalnu podršku SIPA-e da ispuni svoju važnu misiju pružanja zaštite građanima BiH.

"SAD su snažno posvećene vladavini prava i sigurnosti u BiH. Američko veleposlanstvo smatra da je mandat SIPA-e za borbu protiv korupcije jedan od njihovih najvažnijih zadataka. To ostaje jedno od najizazovnijih pitanja za sigurnosnu zajednicu, kao i jedan od primarnih razloga zašto mladi ljudi u BiH razmatraju odlazak iz zemlje dok planiraju svoju budućnost", navodi se u priopćenju i dodaje da ostaju duboko posvećeni borbi protiv korupcije u BiH i regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close