Nakon optužnice protiv Dodika

Košarac: Podignite optužnicu protiv svih nas

Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.
Vijesti / Flash | 11. 08. 2023. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je "da bi podizanje optužnica provosuđa BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršitelja dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića bilo politički progon". Optužnica je, podsjetimo i službeno podignuta, prenosi N1.

''Pozivam Tužiteljstvo BiH da podigne optužnicu protiv svih nas!'', napisao je na društvenoj mreži ''X'' Košarac koji je i član Predsjedništva SNSD-a, reagirajući na to što su pojedini mediji u BiH javili da je ''Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv Dodika i Lukića'' zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Vršitelj dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić potpisao je 9. srpnja odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji entiteta RS.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 27. lipnja Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji RS dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.

Kopirati
Drag cursor here to close