Suradnja

Kordić s Milasom: Napravit ćemo jednu finu priču za Mostar

Tema susreta bila je buduća suradnja Grada Mostara i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te su se, kako je istaknuto, osvrnuli i na uspješnu suradnju proteklih godina.
Vijesti / Flash | 11. 06. 2021. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obzirom da već godinama poznajem gospodina Milasa smatram ovo jednim prijateljskim susretom, a u takvom tonu smo i razgovarali'', rekao je to mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je danas u Gradskoj vijećnici primio državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonku Milasa.

Tema susreta bila je buduća suradnja Grada Mostara i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te su se, kako je istaknuto, osvrnuli i na uspješnu suradnju proteklih godina.

''Dotakli smo se i ovih tema koje su nas zbližile, a to je zajednički rad kroz sve ove godine gdje sam ja kao ravnatelj Doma zdravlja imao priliku surađivati sa Središnjim uredom RH i napravili smo poprilično dobar rezultat oko Doma zdravlja, gdje su nam zaista puno pomagali i jako sam im zahvalan. Sada u ulozi gradonačelnika sam vidio da je tu bilo i drugih projekata, između ostalih i naša Kosača, te smo razgovarali da u tome tonu nastavimo dalje surađivati, pomagati projekte koji su od općeg interesa, od interesa za Grad Mostar i sve žitelje Mostara'', rekao je mostarski gradonačelnik.

Foto: Bljesak.info / Susret Kordić i Milas

U razovor se uključio i veleposlanik Republike Hrvatske, Ivan Sabolić, s kojim su dogovorene moguće suradnje i projekti Republike Hrvatske i Grada Mostara, te kako je naveo Kordić, smatra da će napraviti jednu finu priču za Grad Mostar i da će biti više prostora za suradnju.

Tajnik Središnjeg ureda Milas je kazao kako smatra da će se nastaviti dobra daljnja suradnja s gradonačelnikom Kordićem.

''Upravo o tome smo danas govorili, na tragu dobre suradnje koju smo imali proteklih godina i svega onoga što Mostar čeka. Koliko vidim iz razgovora gospodin Kordić razumije i zna kojim putem treba ići, na koji način i kakav je taj koridor kojim se moraju susresti interesi svih stanovnika Mostara''.

Foto: Bljesak.info / Susret Kordić i Milas

Istaknuo je kako Središnji ured, kao i do sada u svemu onome što rade u suradnji s Hrvatima u BiH nastavlja i s Gradom Mostarom.

''Koliko god to izgledalo na neki način po volumenu možda nedostatno, ali postoji volja koja se može prelijevati na druge institucije u Republici Hrvatskoj i na taj način mislim da možemo, u jednoj dobroj koordinaciji polučiti rezultate kroz sve ono što institucije Republike Hrvatske od turizma, regionalnog razvoja rade, jednostavno implementirati u Mostaru, te vjerujem da ćemo svi inzistirati i raditi na tome'', naglasio je Milas.

 

Kopirati
Drag cursor here to close