Posjeta

Kordić: Problem Uborka je proces koji će se rješavati nekoliko godina

''Ono što se trenutno događa kada je Uborak u pitanju, jeste da čekamo Plan prilagodbe deponije. Taj Plan bi trebao sadržavat neke korake koje bi Grad Mostar trebao učiniti kada je u pitanu deponija.''
Vijesti / Flash | 08. 04. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su na deponiju Uborak u Mostaru, stigli gradonačelnik Mario Kordić, te vijećnici Gradskog vijeća Grada Mostara Arman Zalihić, Mirza Drežnjak, Damir Šunjić, Haris Nazdraić i Damir Knezović.

Tijekom posjete, gradonačelnik i vijećnici imali su priliku uvjeriti se u štetu koju deponija na Uborku nanosi okolini, ali i zdravlju ljudi. Gradonačelnik je tijekom razgovora sa prisutnim građanima naglasio da je voljan raditi na pronalasku odgovarajućeg rješenja koje će biti prihvatljivo građanima. Spomenuo je da se trenutno čeka na Plan prilagodbe, koji se na neki način smatra prvom fazom kada se ide ka zatvaranju deponije.

''Ono što se trenutno događa kada je Uborak u pitanju, jeste da čekamo Plan prilagodbe deponije. Taj Plan bi trebao sadržavat neke korake koje bi Grad Mostar trebao učiniti kada je u pitanu deponija. Kada dobijemo taj Plan prilagodbe, napraviti ćemo jedan sastanak sa predstavnicima JP Deponija i sa mještanima, te pokušati tražiti rješenje za deponiju. Ono što je bitno da su građani shvatili da smo ozbiljni kad je u pitanju ovaj problem i da ćemo uključiti svu struku u rješavanje ovog problema. To nije problem koji se može ad hoc riješiti, kao da imamo čarobni štapić. To je proces koji će trajati sigurno par godina. Meni je bitno da se krene u taj proces'', rekao je Kordić.

Također, on je naglasio da će inzistirati da deponija radi po najvećim standardima, dok radi na ovoj lokaciji, a u međuvremenu će se raditi da pronalasku generalnog rješenja za zbrinjavanje otpada kada je grad Mostar u pitanju, na drugoj lokaciji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close