Jer nas se tiče

Građani traže tematsku sjednicu GV zbog trajnog rješavanja problema deponije Uborak

Građani i građanke okupljeni oko građanske inicijative „Jer nas se tiče“ zahtijevaju da se u program rada uvede i tematska sjednica vezana za rješavanje problema depnije
Gospodarstvo / Ekologija | 06. 03. 2021. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je Udruženje građana „Jer nas se tiče“ uputilo službenu inicijativu za organiziranje tematske sjednice Gradskog vijeća grada Mostara na temu rješavanja pitanja odlaganja otpada kao i konačno zatvaranje i saniranje postojeće nelegalne deponije Uborak, te njeno potpuno izmiještanje na novu lokaciju.

Ova inicijativa odgovor je aktivista udruženja na poziv Gradskog vijeća da nevladine organizacije iniciraju teme koje će ući u Program rada Gradskog vijeća Mostara za 2021. godinu.

Tim povodom, građani i građanke okupljeni oko građanske inicijative „Jer nas se tiče“ zahtijevaju da se u program rada uvede i tematska sjednica na gore navedenu temu.

''Obzirom da su vijećnici kroz svoju predizbornu kampanju isticali da je jedno od gorućih pitanja Mostara upravo problem deponije Uborak – jasno očekujemo da će isti, najveći ekološki problem grada Mostara upravo staviti na prvo mjesto njihovih budućih aktivnosti te učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovaj problem riješi a deponija konačno zatvori i izmjesti'', poručili su građani okupljeni oko udruge Jer nas se tiče.

Deponija „Uborak“ godinama uništava naše zdravlje, poručuju, dodajući kako njihovi najmiliji obolijevaju i umiru.

Zdravlje, interes i korist svih građana Mostara – ostaje zauvijek na prvom mjestu, poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close