Niz aktivnocti

Konjic obilježio Dan državnosti BiH

Nakon obilaska šehidskih mezarja i spomen obilježja tokom kojeg je odata počast svima koji su položili svoje živote za obranu BiH i očuvanje njenog suvereniteta.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2023. u 19:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizom prigodnih aktivnosti u kojima su sudjelovale sve generacije Konjičana, s posebnim naglaskom na djecu i mlade, danas je Grad Konjic obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Nakon obilaska šehidskih mezarja i spomen obilježja tokom kojeg je odata počast svima koji su položili svoje živote za obranu BiH i očuvanje njenog suvereniteta, organiziran je svečani defile ulicama grada i program koji su u kino sali Narodnog univerziteta priredili učenici, nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola, priopćeno je iz Grada Konjica.

Tijekom programa su, između ostalog, predstavljeni najuspješniji literarni i likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola, te uručene nagrade učenicima i mentorima.

"Pjesmom, slikom i riječju mladost Konjica danas je u čast Dana državnosti BiH poslala jasnu poruku mira, sa željom da ovaj i sve naredne praznike obilježavamo i dočekujemo u miru i slobodi. Ponosan sam što smo danas zajedno sa svim obrazovnim ustanovama kao zajednica obilježili jedan od naznačajnijih praznika naše domovine", kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je čestitajući Dan državnosti Bosne i Hercegovine poručio: "Zbog svih njih koji su čuvajući suverenost, nedjeljivost, multietničnost dali svoje živote, svoju mladost i omogućili nama da danas živimo u našoj domovini Bosni i Hercegovini, trebamo se potruditi da budemo dostojni onog što su nam ostavili u amanet, a to je naša domovina, učeći našu djecu da vole svoju domovinu svim srcem."

U okviru aktivnosti kojima Grad Konjic ove godine obilježavanja Dan državnosti Bosne i Hercegovine sutra će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen-obilježjima po MZ na području Konjica, a u nedjelju će tim povodom biti priređeno svečano otvaranje obnovljenog Gradskog stadiona u Konjicu.

Kopirati
Drag cursor here to close