Dokle je čije i čije nije?

Tiha mostarska granica između države i "moje države"

Svakome valjda, ako slijedi zastave, treba biti jasno da netko vrlo dobro zna na kojem stupu počinje Herceg - Bosna, a na kojem završava Bosna i Hercegovina.
Vijesti / Politika | 24. 11. 2023. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je po mnogo čemu poseban grad, a to će vam jasno kazati na svakom koraku. Ovih dana svi oni koji ulaze u grad opet imaju imati priliku biti svjedocima čestog prizora - označavanja teritorija zastavama.

Najočitije je to na novom mostu koji vodi iz Zalika, preko bivšeg Sjevernog logora, pa prema Aveniji. Ako ste se ikad zapitali dokle je u ovom jedinstvenom gradu čije, na mostu vam se sve lijepo prikaže.

Možda građani nisu sigurni, možda, pogotovo oni kojima je čitav Mostar, makar i 'vaki, u srcu, ponekad to ne žele primijetiti, ali očiti postoji netko tko zna do koje bandere je "naše", a od koje bandere je "njihovo" u ovom gradu.

Foto: Bljesak.info / Zastave Herceg-Bosne

Kako drugačije komentirati jasno vidljivu činjenicu da uvijek na istom mjestu prestaju zastave Bosne i Hercegovine, a uvijek na istom mjestu počinju zastave nekadašnje Herceg - Bosne (danas preimenovane u zastave hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini)?

Očito, osim onih javnih i na papiru ovjerenih institucija u Mostaru postoje i "vlade u sjeni", i to s obje strane, koje farbaju, osvjetljavaju i kače tamo gdje se zna "čije je i čije nije".

I to ne vrijedi samo za ovu situaciju na novom Mostu, vrijedi i za neke druge mostarske mostove. I sve drugo u ovom, kako ono rekoše, jedinstvenom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close