Ukoliko

Komšić: Ukoliko Dodik nastavi ovako, sukob je izvjestan

''Naglašavam ukoliko, da ne bi sutra bilo da sam iz čista mira rekao da je sukob izvjestan''.
Vijesti / Flash | 30. 12. 2021. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za srbijanski list Danas kazao je, između ostalog, da ukoliko Milorad Dodik realizira ono što najavljuje - sukob je potpuno izvjestan.

''Ukoliko Dodik nastavi ovako, to jeste ako izvrši udar na državne institucije formirajući paralelne, cijepajući OS BiH i rehabilitirajući VRS, ili cijepajući pravosuđe BiH, sukob je potpuno izvjestan'', naveo je Komšić odgovarajući na pitanje novinara lista Danas kolika je realna opasnost od izbijanja sukoba u BiH i da li Srbija i Hrvatska podrivaju stabilnost u BiH.

Komšić upozorava da bi svi u RS pa i Srbiji trebali da dobro promisle o tome u što ih Dodik vodi.

''Ukoliko se to dogodi, to će biti, želim posebno da naglasim, sukob institucija države s Dodikom i njegovim falangama, a ne sukob sa srpskim narodom. Naglašavam ukoliko, da ne bi sutra bilo da sam iz čista mira rekao da je sukob izvjestan, jer propagandna mašinerija iz RS i Srbije ima taj običaj, rekao bih i tradiciju lažiranja iskaza onih koju su za mir, i uljepšavanja iskaza onih koji ga ugrožavaju'', naveo je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close