Prosvjed

Kaos u Beogradu - Oporba i građani pokušavaju da uđu u zgradu Skupštine grada

Okupljeni traže poništavanje izbora na svim razinama zbog navodnih nepravilnosti koji su utjecali na rezultat izbora.
Vijesti / Flash | 24. 12. 2023. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjed građana i oporbe Srbije, ispred središta Republičke izborne komisije u Beogradu, počeo je večeras oko 18 sati, po sedmi put.

Okupljeni traže poništavanje izbora na svim razinama zbog navodnih nepravilnosti koji su utjecali na rezultat izbora, prenosi N1.

Pormet  u Ulici kralja Milana od raskrsnice sa Kneza Miloša do Terazija je blokiran. Primjetan je i određen broj policajaca opremljenih za razbijanje demonstracija. Okupljeni nose transparente, uzvikuju ''Lopovi, lopovi''.

Podsjetimo, predstavnici liste ''Srbija protiv nasilja'' prosvjeduju od ponedjeljka 18. prosinca dan nakon izbora, tražeći njihovo ponavljanje na svim nivoima zbog, kako tvrde, “izborne krađe i brojnih nepravilnosti koje su značajno utjecali na rezultat samih izbora, pogotovo na lokalnim izborima u Beogradu”.

Sedam predstavnika te liste, predvođenih potpredsjednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić, stupio je u štrajk glađu u ponedjeljak, tražeći ispunjenje tih zahtjeva.

Zastupnik DS-a Srđan Milivojević izjavio je na prosvjedu ispred RIK-a da izbori moraju da budu ponovljeni, jer su pokradeni.

''Puklo je narodno trpilo, prelila se čaša gnijeva i bijesa. Imam poruku samo za neke ljude koji se prave da to ne vide, slušaj dobro parizer dahijo, ti koji si pokrao izbore, ovaj ti narod kaže – gotovo je, lopove kakvog svijet vidio nije'', rekao je Milivojević.

Potom su Milivojević i Aleksić, sa liste Srbija protiv nasilja, pokušali oko 19 sati da uđu u zgradu Skupštine grada, ali su im vrata bila zaključana.

Osiguranje ih je spriječavalo da otvore vrata i uđu u zgradu.

Razbijeno je staklo na ulaznim vratima.

Iz mase se čulo“ Lopovi, lopovi“ i ''Otvaraj, otvaraj''.

Kakao je javio reporter N1, pripadnici žandarmerije nalaze se u zgradi Skupštine grada, unutar koje su postavljene i barikade.

Kopirati
Drag cursor here to close